Hvilken fiskekajak er den rigtige for dig?

Er du forvirret over, hvilken fiskekayak du skal købe? Hvis du aldrig har brugt en kajak før, er du muligvis ikke sikker på, hvilken du har brug for. Fortsæt med at læse, og vi vil forsøge at nedbryde de grundlæggende forskelle, så du kan foretage et uddannet køb. Der er mange ting at overveje, når det kommer til at vælge den rigtige fiskekayak. F.eks. Er størrelsen på kajakken, prisen og fabrikatet vigtige funktioner, der skal overvejes.


Pris spiller en enorm rolle, når det kommer til at købe en ny kajak. Vi anbefaler, at du vælger en kajak der passer til dit budget, ellers kan du tage en nye kviklån med lave renter.

Der er dybest set 2 typer kajakker.

De er Sit On Tops (SOT) og Sit In Kajakker (SIK). Hver type har modeller, der fisker godt. Før vi diskuterer fordele og forskelle af hver type, lad os først diskutere kajakker til fiskeri generelt.

Hvad gør en kajak til en god fiskekajak?

Fiskere har ofte behov, der kan være anderledes end nogen, der strengt agter at padle. Nogle af de grundlæggende træk, som fiskeren foretrækker i en kajak, er stabilitet, opbevaring og nok flade overflader til at boltre sig på fiskeudstyr som stangholdere og dybdesøgere. Ydeevne og manøvredygtighed, selvom den er vigtig for mange, er muligvis ikke de primære faktorer for at vælge din første fiskekayak.

Start din beslutningsproces ved at besvare nogle grundlæggende spørgsmål, som vil hjælpe dig med at indsnævre de kajakmodeller, der er mest passende for dig.

  1. Overvej dig først.

Hvad er din højde, vægt, skridtmålinger og generelle tilstand? Hvis du er en stor eller meget høj mand, er der visse kajakker, der passer bedre til dig. Faktisk vil dette gøre din beslutning lettere, fordi det at finde den rigtige kajak mere er et spørgsmål om at finde en, der håndterer din størrelse og vægt mere end noget andet. Se efter kajakker med masser af benrum og en vægtkapacitet, der kan håndtere dig og dit udstyr.

Hvis du er en lille til gennemsnitlig person, der får en kajak, der er stor, tung og har en kapacitet på 600 pund, er det sandsynligvis ikke dit bedste valg. Men hvis du skal fiske i havet, er en meget lille kajak heller ikke det bedste valg. Som du vil se at vælge en kajak kan det være et kompromis med slags. Overvej de forskellige faktorer, mens du læser videre, og overvej dem, mens du tager dit valg.

2. Hvilket køretøj skal du bruge til at transportere din kajak?

Hvis du planlægger at transportere din kajak i sengen til en pickup, giver en større, tungere kajak ikke et problem. Men hvis du har en stor SUV, ligesom en 4WD-forstad, skal du være opmærksom på kajakkenes vægt, fordi det vil kræve en ekstra indsats for at få kajakken til og fra taget på et sådant køretøj. Den nederste linje er, at hvis din kajak er let for dig at indlæse og losse, vil du bruge den oftere.

3. Hvor planlægger du at bruge kajakken

Vil din kajak kun blive brugt i ferskvand? I bekræftende fald hvor? Søer, damme, små floder og åer? Vil du fiske store, åbne vandmasser med masser af bølger og hugge? Har du planer om at bruge din kajak i saltvand?

Har du planer om at fiske i havet og lancere din kajak gennem brændingen? Hvordan planlægger du at få din kajak til vandet? Kan du bare køre det til vandet og lancere, eller planlægger du at udsætte i fjerntliggende områder, hvor du ikke kan køre dit køretøj til vandkanten? Alle disse faktorer er vigtige, når du vælger din kajak.

4. Hvilke fiskemetoder kan du bruge?

Bruger du kun en stil? Bruger du kunstige lokker, fisk med levende agn eller begge dele? Hvis du vil bruge agn, vil du bruge levende agnfisk eller død agn? Har du brug for plads til en live-brønd på din kajak? Har du planer om at forankre og chumming? Flyver du fisk? Den type gear, du planlægger at fastgøre og tage med, vil påvirke din beslutning. Kort sagt, måden (e) du fisker på kan påvirke hvilke kajakker der passer bedre til dine behov.

5. Hvilken type fisker er du?

Er du strengt en fangst og frigør fisker, kan du lide at tage lejlighedsvis måltid med hjem, eller tager du regelmæssigt fisk hjem? Hvor skal du opbevare din fangst? Er der plads i / på den kajak, du har valgt?

Hvilken stil kajak passer til dig? En sidde på toppen eller en sidde inde i kajak?

Sit In Kajakker er den traditionelle type kajakker. Når de fleste mennesker tænker på kajakker, er dette den type, der normalt kommer til at tænke på. De ligner kanoer, fordi du sidder inde på kajakens nederste skrog. Sit ins giver mere indledende beskyttelse mod elementerne, men under grovere forhold kan de fylde med vand uden det rette tilbehør.

Under ugunstige forhold er de normalt udstyret med en sprøjteskørt. Et nederdel er en beklædning, der går rundt omkring dig og åbningen i kajakken, der forhindrer vand i at trænge ind. Når der bruges et nederdel, kan du utilsigtet begrænse adgangen til de ting, der er inde i kajakken, men hvis du er en fisker med bare knogler, kan det nok passe dig.

Sit On Top kajakker er en nyere race af kajakker. De ligner et modificeret surfbræt, og du sidder på dem snarere end i dem. SOT’er har såkaldte spidshuller, som tillader vand at dræne fra cockpiten. På denne måde når vand vaskes over kajakken, kan cockpiten kort oversvømme, men det vil hurtigt dræne og eliminere behovet for at pumpe vand ud. Dette er især fordelagtigt på stedet